Werken Bij Ertsoverslagbedrijf Europoort C.V. 

Staal, het is overal om ons heen: in auto’s, bruggen en thuis  niet alleen in koelkasten, maar ook in de constructie van het huis zelf. Staal is heel sterk en daardoor biedt het de mogelijkheid om constructies te maken, die anders niet zouden werken.

Veel van dit staal komt van de Duitse staalconcerns Thyssenkrupp of HKM. Erts en cokeskolen om staal te maken worden vanuit andere werelddelen naar  Rotterdam vervoerd in grote zeeschepen. Deze schepen zijn te groot om over binnenwater naar Duitsland te varen. Daarom slaan wij de erts en kolen uit deze schepen over in duwbakken en treinen, die dit  naar de hoogovens van de staalbedrijven in Duitsland vervoeren. Dat is een hele operatie, waar ingenieuze lostorens, wielgravers, beladingsmachines en vele kilometers transportband bij komen kijken.

EECV is een wereld van uitersten. Wij zijn een Rotterdams havenbedrijf en dat betekent: handen uit de mouwen.  Daarbij is EECV onderdeel van een internationaal opererend megaconcern, dat meebeweegt op de golven van de wereldeconomie. Werken bij EECV betekent dus werken in een uiterst boeiende en dynamische omgeving. De komende jaren investeert EECV intensief in nieuwe technologie. Zo zijn wij momenteel bezig met een grootschalig en meerjarig renovatieproject om de operationele continuïteit naar de toekomst toe te waarborgen. Onze medewerkers leveren vanuit hun eigen expertise een belangrijke bijdrage aan de ontwikkeling en een optimale prestatie van onze terminal. Draag jij hier ook graag jouw steentje aan bij? Houd dan deze website in de gaten voor onze actuele vacatures.